24 Kasım 2019 Pazar

Elbistanlılar Termik Santralin Filtresiz Olarak Çalışmaya Devam Etmesinden Memnun Haberi dikkat cekti

Akciğer Kanseri Olmak İçin 2.5 Yıl Daha Sigaraya Para Vermesine Gerek Kalmayan Elbistanlılar, Termik Santralin Filtresiz Olarak Çalışmaya Devam Etmesinden Memnun...





Termik santrallerin 2.5 yıl daha bacalarına filtre takmadan faaliyet göstermelerine imkan sağlayan yasa AKP ve MHP oylarıyla meclisten geçerken, gelişme akciğer kanseri olmak için sigara masrafına girmelerine gerek kalmayan vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.

Yasanın meclisten geçmesi sonrası Afşin Elbistan Termik Santrali'nin bulunduğu Elbistan'da mikrofonlara konuşan vatandaşlar, geleneksel akciğer kanseri ve solunum yetmezliği ile ünlü olan yörenin bu değerlerine sahip çıkması yönünde destek veren milletvekillerine teşekkür ettiler. Özellikle sigaranın aşırı pahalandığı bir dönemde alınan kararın zamanlama açısından da son derece isabetli olduğunu belirten Hacı Özduran(36) adlı vatandaş, "Benim babam bu kanserden rahmetli oldu. Bende şu an koah var, kısmetse en geç 10 seneye kansere çevirir. Hadi biz kendimizi kurtardık ama çocuklarımız kanser olamayacak mı diye bir endişemiz vardı." derken, yasayla birlikte en azından bir 2.5 sene daha kafalarının rahat olduğunu dile getirdi.

Astım hastalığı yüzünden sigarayı 2 sene önce bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Orhan Yarenler(28) adlı bir başka Elbistanlı ise, "Yıl sonunda termik santralin bacasına filtre takılacağını öğrenince tekrar başlama kararı almıştım ama nasıl yapacağımı bilemiyordum. Asgari ücret alan bir insanım. Günde 2 paket içsem 30 Lira eder. Ayda eder sana 900 lira. Kanser olabilmek için durduk yere bu kadar masrafa girmek bütçemi ciddi olarak sarsacaktı. Allah büyüklerimizden razı olsun" ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili olarak konuşan AK Parti Elbistan İl Başkanı Duran Tenizciler ise, termik santrale filtre takılmasıyla birlikte özellikle ekonomik durumu yerinde olmayan vatandaşların akciğer kanserine erişiminin zorlaşacağına dikkat çekti. "En başta fırsat eşitliği açısından sakat bir durum ortaya çıkacaktı. Durumu olan kanser olsun, olmayan başının çaresine baksın. Biz böyle bir anlayışı kabul edemeyiz" diyen Tenizciler, Elbistan yöresel kültürünün önemli bir simgesi olan akciğer kanserini yaşatmaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak:Zeytung

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Korona Günlerinde İstanbul’da Sağlık-1 Kamu Hastaneleri Raporu

İlk olarak Aralık ayının sonunda Çin’in Wuhan şehrinde saptanan Covid-19 hızla bütün dünyaya yayıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koc...