24 Kasım 2019 Pazar

Herkez zannediyor ki bacaya şapka takar gibi filtre takılacak yok öyle birşey..




Birileri de çıkıp filtre  %80 tamamlanmış diyor..
Yuhh diyorum yuhh, bu kadar gerizekalı yerine konulmaz insan..
Sağda solda duyuyorum , yok yaptırmışlar yok filtre varmış Yok..

Bahsedilen FİLTRE öyle basit bir ekipman değil, o santral kadar maliyetli bir o kadar da teferruatli bir iş..

Aşağıda #BtermikSantrali ve #CeliklerTermikSantrali nin uydu resimlerini ekledim..
Kırmızı ile çizdiğim bölge B Termik Santralinin [baca gazi arıtma sistemidir], B santralinde mevcuttur,  fabrikanın yarısını kaplayan koskoca bir sistemdir.
Ayrıca baca gazi arıtma sistemi devrede iken bacadan gaz duman vs. Çıkmaz herşey arıtıldıktan sonra ( KÜL kükürt zehirli gazlar vb hersey ) kuleden buhar ile birlikte atılır..

Bakın bakalım Çelikler ( eski A Santrali) de böyle bir sistem varmi..YOK.. Nerede o %80..

Bu sistemin maliyeti o santralın yenisi ile eşdeğer,  devletten alıp yediler bu parayı kayıp bunun ödeneği zannediyormusunuz özel firma bunu yaptırımı size soruyorum;
Yaptırmak mi ucuz ve kolay , kandırmak mi..

Haa, son olarak ta şunu söyleyeyim,  bazıları devlette iken de yoktu sesiniz cikmiyordu şimdi çelikler işçi almış çalıştırıyor sesiniz çıkıyor diyor,

Kimse orada çalışan insanlar ile sorunu yok,
Bu santral DEVLETTE iken ,
Buharlı kurum üfleme ve bürüden trafoları AY, pinomatik AX sistemleri ile dışarı atılan sadece KURUM ve KÜL tutucu sistemleri verimli olarak kullanıyordu..

Bu sistemler bakım veya tam randımanlı çalışmıyorsa EPDK ile görüşülüp gerekirse üretim DURDURULUYORDU sadece kül atmasın diye..

1 ünite saatlik üretimi ortalama 160-200MW iken sağlıklı bir şekilde çalışan bir sistemdir bunlar.

Fakat 290 300 MW lara zorlayan şimdiki firma haliyle bu sistemleri devredışı bırakıyor bacadan olduğu gibi dışarı atıyor, herkezin sorunu söylemek istediği bu..
Yine çalışsın yine çalışırtırsın işçileri kimseyi çıkarmasın ama çalışma prensiplerine uygun çalışırtırsın 20 yıl önce sözleşmede olduğu gibi baca gazi arıtma sistemini yaptirsin öyle çalıştırsın,  hem o inşaatta 500 1000 kişiyi daha çalıştırsın..

Takipcimiz:Y.solak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Korona Günlerinde İstanbul’da Sağlık-1 Kamu Hastaneleri Raporu

İlk olarak Aralık ayının sonunda Çin’in Wuhan şehrinde saptanan Covid-19 hızla bütün dünyaya yayıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koc...